Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语学习 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
信息
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
中学Teens
小学Kids
教案 课件 试题考试指导
高中    高一    高二    高三     |     初中    初一    初二    初三     |     小学         |     画刊    
高三教案 第463期
发布时间:2012-09-24

 

From boy to man (P1)
阅读短文,并按照题目要求用英语回答问题。
1. What is the movie The Woman in Black about? (No more than 12 words)
_________________________________________________________
 
2. How successful is The Woman in Black? (No more than 15 words)
_________________________________________________________
 
3. What does Jamie Russell think makes the movie unique? (No more than 5 words)
_________________________________________________________
 
4. What does The Woman in Black mean for Radcliffe, the former Harry Potter star? (No more than 8 words)
_________________________________________________________
 
5. What is the meaning of the underlined word “fleeting” in the second-to-last paragraph? (No more than 3 words)
_________________________________________________________
 
Tour two cities at a time (P4)
Choose the best answer:
1. What’s the relationship between the two cities, London and Paris?
A. They need each other to complete themselves.
B. They are competing like enemies for a better reputation.
C. They have to admit that the other side is better in some ways.
D. They don’t like each other and don’t care what the other side is doing.
2. What are the advantages of Paris mentioned in the article?
a. Louvre museum
b. free access to museums
c. more outdoor attractions
d. better wines and perfumes
A. ac             B. cd C. acd           D. bcd
3. Which of the cities should you choose if you are interested in sci-fi restaurants?
A. London.              B. Paris.
C. Vienna.           D. Bratislava.
4. Lonely Planet recommends these two pairs of cities because ____.
A. they are not expensive to tour around
B. they are best known for museums and architecture
C. they have strong competitions between each other in cultural areas
D. they are close to each other but have different cultural characteristics
 
Climbing cucumbers (P5)
Choose the best answer:
1. According to the article, coiling occurs in the cucumber plant to allow the plant to ____.
A. grow a straight stem
B. develop strong roots
C. raise itself up toward the sunlight
D. produce g-fiber cells on the stems
2. When the cucumber plant finds something to hold onto, ____.
A. there are more g-fiber cells on the stems
B. g-fiber cells on the stem start to stretch
C. g-fiber cells on both sides of the stem begin to shrink
D. shrunk g-fibers on the stem force it to curve and coil
3. According to the article, a cucumber’s coil ____.
A. is a lot like that of a spring
B. makes the stem hard to break
C. curves all in the same direction
D. makes the stem get soft when pulled hard
4. The underlined word “accommodate” in the last paragraph is closest in meaning to ____.
A. put up with              B. depend on              C. get used to             D. carry out
 
Deal with loss (P6)
Choose the best answer:
1. Why does the author write the first two paragraphs?
A. To show her regret that she hadn’t found anything memorable about that day.
B. To stress how guilty she felt because she failed to notice any difference that day.
C. To suggest what a surprise and shock it was when she knew Ty killed himself.
D. To show she was angry at Ty because he chose to kill himself instead of talking to her.
2. When the author and her parents heard the strange sound, ____.
A. her parents tried not to let her see the scene
B. she called for an ambulance right away
C. she hid in her parents’ bedroom
D. her parents behaved calmly
3. After Ty’s suicide, ____.
A. the author couldn’t get over it for quite some time
B. the author couldn’t go to school until she turned to medical help
C. the family led their life as before, pretending nothing had happened
D. the author’s friend tried to help her by asking her to talk about it
4. Which of the following would be the best title for the article?
A. My brother Ty
B. Suicide awareness
C. My brother’s suicide
D. What to do with suicide
 
From boy to man (P1)
1. It’s about how Arthur Kipps deals with a mysterious woman in black.
2. It has been one of this year’s biggest box office hits in the UK.
3. Radcliffe’s excellent acting.
4. It’s a breakthrough for him./ It’s a step in the right direction.
5. Not lasting/ short/temporary.
 
Tour two cities at a time (P4)
1. C。由第二段的“but each secretly admires the other”可得此答案。
2. A。第三段提到了巴黎的卢浮宫,第四段提到了巴黎有更多的户外游览胜地,所以ac正确,选A。文中没有提到巴黎的博物馆是免门票的,也没有提到巴黎的香水,所以bd都不对。
3. Dsci-fi的意思是“科幻”,最后一段提到BratislavaUFO餐厅,符合题意。
4. D。文中没有提到AB,也没有提到ViennaBratislava之间有竞争所以C也不对。这两对城市之间分别需要一个和两个小时的旅程,但是文化各异,所以D正确。
 
Climbing cucumbers (P5)
1. C。由第二段的“They don’t have strong roots, big trunks or long branches, which makes it harder for them to get sunlight. But don’t worry. They have developed their own unique skill to grow taller - climbing!”和第三段的“That is when the stem makes small coils that help the plant hold the stick tightly.”可以推知黄瓜茎卷曲是为了让植物爬上架,长高,以便获取阳光。所以答案为C
2. D。由第五段“Once the plant finds something to hold on to, cells on one side of the stem start to shrink, forcing the whole thing to curve and coil...”可知D为正确答案。A项文中没有提及;Bstretch不对,应该是shrinkCon both sides of the stem与文中不符,文中是cells on one side of the stem start to shrink
3. B。由倒数第二段最后一句话以及最后一段第一句话可推知B为正确答案。由倒数第二段第一句可知A不对;由该段“you may find that a spring curves all in the same direction, but a plant’s coil curves in two opposite directions”可知C不对;由倒数第二段“This means that the stem can stay soft when pulled gently but become stiff and strong when pulled harder.”可知,D项的soft应为stiff才对。
4. A。前面提到了黄瓜藤的特殊结构能够让它具备一定的柔韧性,能够让它容易经受一些外力冲击,所以accommodate在这里的意思是“容忍,经受”,故选A
 
Deal with loss (P6)
1. C。前两段中作者提到她和弟弟一直很亲近,她觉得他们之间无话不谈。就在弟弟自杀的那天,她也没觉得有什么异常。所以这两段应该是一个铺垫,暗示了在下文中当得知弟弟自杀时,作者心里的悲伤和打击有多大。其它选项里的“regret”、“guilty”及“angry”这里都没有提到。
2. A。由第三段的“my mom checked too before dragging me into their bedroom”可以得此答案。文中没有提到是谁打电话叫的救护车,所以B不对。由爸爸的“screamed”和后来妈妈的“passed out”可知,作者的父母当时并不“calmly”
3. A。从第五段得知,在弟弟自杀后,作者好几个月都没有去上学,甚至后面接受了治疗,所以A正确。虽然接受了治疗,但作者并不喜欢跟陌生人(此处指的是医生)谈心事,是她的好友在这时默默地守护在她身旁,从不强迫她敞开心扉,所以BCD不对。
4. C。全文有两个中心词:“Ty”和“suicide”,所以C是正确答案。
 
 

Most Popular

 

 
热点翻译


 

标题
内容
关闭
内容
联系我们   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号