Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语学习 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
信息
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
中学Teens
小学Kids
教案 课件 试题考试指导
高中    高一    高二    高三     |     初中    初一    初二    初三     |     小学         |     画刊    
高三教案 第470期
发布时间:2012-11-12

 

Star Wars strikes back (P4-5)
Step I: Pre-reading
Did you see the Star Wars film series?
If so, what appeals to you most about the movie?
 
Step II: Reading
Read the article and choose the best answer:
1. Which of the following is TRUE about the Star Wars film series?
A. Lucas has planned to produce three sequels to Star Wars in the future.
B. The film series has been popular in the west for over 40 years.
C. Jedi is the character who leads warriors to fight against evil in the film series.
D. The film series pioneered the modern special effects blockbusters.
2. What does the Star Wars film series have an influence on?
a. Movie industry.
b. Popular culture.
c. The English language.
d. The popularity of a new religion across the world.
A. b, c          B. a, b, c            C. b, c, d     D. a, b, c, d
3. What can we take from Corliss’s words in the last two paragraphs?
A. He is in favor of the idea of making sequels to every hit movie.
B. The story of the Lord of the Rings trilogy is inspired by Star Wars.
C. Star Wars inspired other directors to add special effects and make movie sequels.
D. Star Wars, shot in 1977, was the first epic movie about good versus evil.
4. What’s the article mainly about?
A. The Star Wars Celebration in the west.
B. The impact of Star Wars on the west.
C. How Lucas made Star Wars so successful.
D. Special effects used in the Star Wars series.
 
Answers:
1. D。从倒数第二段可知,在《星球大战》上映之前,好莱坞电影没有特效。所以可以说该影片开创了电影特效的先河,所以D项正确。从第二段可知Lucas已经把《星球大战》故事的版权卖给了迪斯尼公司,迪斯尼打算在几年的时间内制作出三部相关的电影,所以A有误。倒数第二段提到,《星球大战》于1977年首映,到现在不过35年的时间,所以B不对。第四段里提到“Jedi”是一群人的称呼,不是一个人的,排除C
2. B。从第三段的“because of its impact on popular culture”,第五段的“Star Wars’ presence is even felt in the English language”和第六段的“Star Wars has redefined modern movies”可以判断abc为正确答案。第四段提到了“In the 2001 survey for England and Wales, over 390,000 people answered “Jedi” to the question of what religion they were.”,这说明了星球大战的受欢迎程度,但并不等同于一个新的信仰开始在全世界盛行,所以d项不对。
3. C。从倒数两段可以得此答案。从最后一段的“the not-so-grand idea of making a sequel”可知,Corliss觉得拍续集这个想法不怎么样,A不对。由最后一段可知《星球大战》的特效对于后来的《指环王》的制作有启迪作用,所以B项的 The story不对;Dthe first epic movie文中没有体现。
4. B。全文主要谈论的是电影《星球大战》对西方社会的影响。
 
Step III: Language study
1. While Harry Potter features the maturing of a boy wizard as he fights against dark forces, the Star Wars film series follows another young man on his quest (征程) to destroy evil.
本句中while用作连词,意思是“而,然而”,表示《哈利·波特》与《星球大战》两部电影在内容上的对比,并含有轻微的转折意味。
 
2. The film series has become the talk of the town since George Lucas, the movie’s creator and director, sold the story to Disney for a huge $4 billion (24.98 billion yuan) in early November.
the talk of the town街谈巷议的话题。
 
3. The early computers were too massive and expensive to be of much utility (功用) to movie makers... The innovations (创新) of Lucas and his team set a new standard, which many have followed has copied and built upon.
too… to… 太……而不能;which 引导非限制性定语从句,which指代它前面的整句话。
 
4. This (Star Wars) opened the door for grand (伟大的) schemes like the Lord of the Rings trilogy (三部曲), and for the not-so-grand idea of making a sequel (续集) to nearly every mega (精彩的) hit movie.
open the door for:导致;使……成为可能;为……提供机会或方便。
 
Animals of the future (P5)
Step I: Pre-reading
The Hollywood movie 2012 tells a doomsday story. When floods of water are filling the streets, besides humans, animals are also carried on board. If “doomsday” really happened, what animals would you choose to take with you if you had an ark?
 
Step II: Reading
Read the article and choose the best answer:
1. The movie 2012 is mentioned in the first paragraph to _____.
A. show that only a few species of animals could survive after “doomsday”  
B. make us wonder if “doomsday” in the movie could become a reality
C. let us think about what animals should survive if “doomsday” really happened
D. describe what the world would be like if the end of the world really came
2. Most of the species Attenborough chose to take with him on the ark _____.
a. are less known to people    
b. are dying out
c. are beautiful small creatures
d. can survive extreme conditions 
e. have distinctive characteristics
A. a, b, c       B. a, b, e    C. b, c, d       D. a, d, e
3. What makes Darwin’s Frog unique according to Attenborough?
A. Its discovery by Charles Darwin in 1830s.
B. The complex structure of its vocal sac.
C. Its adaptations to a life of complete darkness.
D. The way the male frog bears and protects its eggs.
4. Which of the following is TRUE according to the article?
A. The average life expectancy for olms is about 30 years.
B. Olms and Darwin’s Frog are both under threat from habitat destruction.    
C. The number of the black lion tamarin has decreased sharply since 1970. 
D. The body of Venus’s flower basket is like a red-hot furnace, which enables it to grow a glass structure.
 
Answers:
1. C。由第一段和第二段的最后一句话可知这里提到电影《2012》只要是为了让读者思考,如果世界末日真正来临的时候,什么动物会得救,所以答案为C
2. B。由第四段的“and instead chose 10 lesser-known creatures facing extinction”以及第六段的“But there are many other extraordinary creatures not in the limelight (众人的关注). These few give a glimpse of the outstanding diversity of nature.”可知a, b, e 项正确,所以答案为B
3. D。由第九段的“It is a very remarkable frog because the male gives birth to its young. It does so out of its mouth. He takes the eggs into his vocal sac where they develop into baby frogs”可知D项正确。
4. B。由第八段的“However, water pollution in the areas where they live is threatening these animals.”以及第10段的“The layer of ash is drying out and killing the vegetation that the frog relies on, which is pushing Darwin’s frog to the edge of extinction.”可知,洞螈和达尔文蛙濒临灭绝的原因都是因为栖息地受到破坏,所以B项正确。由第八段“olms can survive for up to 10 years without food and live for up to 100 years”可知A项的30 years不对;由第五段“There are just 1,000 of these animals left and they were thought to be extinct until a small population was found in a forest near Sao Paulo in 1970.”可知,黑狮揟曾一度被认为已经灭绝,直到人们1970年重新发现了他们,所以C项所述与文中不符;由倒数第二段的“The sponge grows its glass structures and does not need a red hot furnace that human glass makers use.”可知D项的“The body of Venus’s flower basket is like a red-hot furnace”不对。
 
Step III: Post-reading
Fill in the blanks with proper words.

Species
Brief introduction
A black lion tamarins
It’s a type of 1. ____ found in Brazil.
There are just 1,000 of these animals left.
They were thought to be 2. ____ until a small population was found in a forest near Sao Paulo in 1970.
An olm
It lives in the underground lakes and rivers of 3. ____.
It’s an odd looking creature with very tiny legs and an extremely long body.
In Croatia, it was once believed these olms were baby 4. ____.
It can survive for up to 10 years without 5. ____ in total darkness and live for up to 100 years.
6. ____ in the areas where they live is threatening these animals.
Charles Darwin
It was found by Darwin in 7. ____ in 1834
The male 8. ____ its young. He takes the eggs into his vocal sac where they develop into baby frogs.
It is currently under threat of the ash falling from a volcano near the forests where it lives. The layer of ash is drying out and killing the 9. ____ that the frog relies on.
Venus’ flower basket
It’s a kind of sponge that lives at depths of more than 3,100 feet (about 930 meters).
The sponge grows its 10. ____ structures.
Solenodon
An ancient 11. ____
Spatuletail
A rare hummingbird
Priam’s bird-wing butterfly
The 12. ____ butterfly on Earth

 
Answers:
1. monkey   2. extinct                   3. central Europe     4. dragons   5. food    6. Water pollution
7. Chile        8. gives birth to       9. vegetation             10. glass     11. mammal      12. largest
 
Fashionable personality (P6)
Step I: Pre-reading
How do you feel when you wear a beautiful coat?
Do you think what we wear may lead to positive changes within?
 
Step II: Reading
Read the article and choose the best answer:
1. What does the author try to convey in the first paragraph?
A. The coat looked like a magical coat.
B. The author and John were good at shopping.
C. The coat was well made and selling for a good price.
D. The author and John had the same taste in clothes.
2. What does the underlined word “grin” in Paragraph 3 mean?
A. A big smile.            B. A worried look.
C. A jealous spirit.     D. A joking tone.
3. Since John wore the new coat, the author found he ____.
a. was happier and more obedient
b. received more praise from his teachers
c. was willing to follow suggestions
d. made rapid progress academically
e. would say sweet words to please her
A. a, b, c       B. a, c, e  C. b, d, e        D. c, d, e
4. What message does the author intend to deliver in the article?
A. That we should not judge people by their appearance.
B. That life is full of possibilities when we are young.
C. That it’s beneficial to try different things in our lives.
D. What we wear could help shape who we are inside.
 
Answers:
1. C。第一段里作者形容这件大衣厚实,材料又好,做工精良,价格才28元。
2. A。从上下文看,约翰穿着这件他自己非常满意的大衣去了学校,同学们也很喜欢它,所以他应该是很高兴的。
3. B。第四段里作者具体谈到了约翰的变化,比如,他会称赞妈妈的厨艺,他一点逆反情绪也没有就会帮忙做家务,当作者让他在晚饭前就开始写作业时,他也爽快地答应了。Obedient,顺从的;academically,学术上。b, d 文中没有提及,所以答案为B
4. D。约翰在穿上一件优雅的大衣后,行为举止也变得优雅成熟起来。尤其最后一段里作者提到,虽然衣服不能代表一个人,但是我们也要注重自己的衣着。
 

Most Popular

 

 
热点翻译


 

标题
内容
关闭
内容
联系我们   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号