Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语学习 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
信息
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
中学Teens
小学Kids
教案 课件 试题考试指导
高中    高一    高二    高三     |     初中    初一    初二    初三     |     小学         |     画刊    
高三教案 第475期
发布时间:2012-12-17

 

Fast food Britain (P4)
I. Pre-reading
1. What food do you like most?
2. Do you think your diet is healthy or not? Why?
 
II. Fast reading
Read the article fast and find out what food UK teenagers most like to eat.
Ø         Fast foods like pizza, curry, pasta and burgers and chips.
 
III. Specific reading
Read the text again and complete the quiz below:
Choose the best answer:
1.What can we conclude from the first two paragraphs?
A. British teenagers eat too much junk food.
B. British teenagers need to take in more calcium.
C. What British teenagers like to eat is probably what their bodies need
D. British teenagers should reduce their intake of starchy carbohydrates.
2. Young people need calcium and iron ____.
A. to improve their brainpower
B. to build healthy strong bodies
C. to provide energy for their body
D. to help change their eating habits
3. According to the article, Jamie Oliver launched a campaign at schools to ____.
A. show off his excellent cooking skills
B. teach students how to cook nutritious meals
C. introduce governmental policy on nutritional standards for school meals
D. draw the public’s attention to the importance of nutritious school meals
4. Which of the following statements is TRUE according to the article?
A. Teenagers shouldn’t eat any junk food at all.
B. It is not difficult to make children understand the importance of a healthy diet.
C. It is okay to eat a little bit junk food, as long as you eat healthily most of the time.
D. Our eating habits are developed in our childhood and then stay the same throughout our life.
 
Key:
1. A。由第一段的“ASK any group of teenagers in the UK what they most like to eat, and foods like pizza, curry, pasta and burgers and chips are bound to get a mention”以及“list hanging out at the local fast-food restaurant as one of their favorite pastimes”可知D正确。由第二段“Meanwhile their intake of starchy carbohydrates, fibre, iron, vitamins and calcium is too low.”可知英国青少年淀粉类碳水化合物和钙摄入不足,但并不等同于要他们多吃钙,所以BD不对;由第二段第一句话可知C不对。
2. B。由第三段“calcium is essential for the development of healthy, strong bones”以及“foods that are rich in iron are good for young, rapidly developing bodies”可知B为正确答案。
3. D。由第四段的“in an attempt to change eating habits and open teenagers’ minds to new flavors and tastes”以及“helped to influence governmental policy on nutritional standards for school meals”可知D为正确答案。
4. C。由最后一段的“No one expects to end the teenage love affair with junk food”可知A不对;由最后一段的“if projects like ‘Feed Me Better’ and the Government's own ‘Change4Life’ campaign continue to give out the right messages, more young people will understand the importance…”可知让青少年意识到健康饮食的重要性任重道远,所以B不对;由“understand the importance of balancing occasional treats with healthier food options”可知C项正确;由第四段第一句话“It is during our teenage years that lifestyle habits can become entrenched”可知青少年阶段的饮食习惯对于人的一生产生深远影响,所以D项的childhood不对。
 
IV. Post reading
1. Put the foods below into the right column.
pizzas, red meat, fortified cereals, curries, yogurt, burgers,
chips, green vegetables, dried fruit, cheese, pasta

Foods containing fat and sugar
pizzas, curries, burgers, chips, pasta
Foods containing iron
red meat, fortified cereals, green vegetables, dried fruits
Foods containing calcium
milk, yogurt, cheese

 
2. Read through the article and find synonyms (words with similar meanings) for the following words:
1. eat     
2. Very important
3. started
4. choices
5. at first             
Key: 1. consume     2. crucial/essential               3. launched    4. options      5. initial
 
Even smarter barcodes (P5)
I. Pre-reading
  ØWhere do you usually see this kind of barcode?
Ø What is it used for?
ØAre you familiar with the barcode on the left?
ØWhat are the differences between the two kinds of barcodes?
 
II. Fast reading
Read the text fast and find out the connection and differences between the two kinds of barcodes.
ØThe one above is the traditional 1-D barcode, and below is a 2-D barcode.
Ø The 2-D barcode can store much more information that the 1-D barcode.
Ø The encoded information on the 2-D barcode can be easily be interpreted by a barcode reader.
Ø
 
III. Specific reading
Choose the best answer:
1. The underlined word “groundbreaking” in the first paragraph is closest in meaning to ____.
A. interesting            B. surprising
C. challenging           D. revolutionary
2. What was the main disadvantage of the traditional 1-D barcode?
A. It could not be printed and scanned.
B. It could only be used on supermarket products.
C. It couldn’t pack in a large amount of data.
D. It was hard to include information into the barcode.
3. Which of the following are the benefits of 2-D barcodes according to the article?
a. They can be used in many different fields.
b. They are cheaper than traditional 1-D barcodes.
c. They are more secure than traditional 1-D barcodes.
d. The encoded information can be interpreted directly by smartphones.
e. They can store 50 times more information than traditional 1-D barcodes.
A. a, b, c         B. a, c, e         C. b, d, e       D. c, d, e
4. How does the author introduce the advantages of 2-D barcode in the article?
A. By presenting research findings.
B. By analyzing cause and effect.
C. By making a comparison and giving examples.
D. By explaining how it was invented and improved.
 
Key:
1. D。由下文的“It was the first time that the barcode was used on a supermarket product.”可知,这是一件独创性的事情,选项里revolutionary表示“创新的;改革性的”为最佳选项。
2. C。由第三段可知C为正确答案。
3. B。由倒数第二段“the 2-D barcode can be seen everywhere”可知a正确;由最后一段的“We now even have 2-D barcodes on train tickets so that the tickets are harder to forge.”可推知c正确;由第四段“In fact, 2-D codes can store an average of 1,000 characters, significantly more than a 1-D barcode which can only hold a maximum of 20 characters, according to the BBC.”可知e正确。文中没有对比一维码和二维码的价格,所以b不对;倒数第二段最后一句话提到需要a barcode reader,智能手机才能读取信息,所以d项的directly不对。
4. C。文中对比了一维码和二维码的优劣势,最后一段还通过举例来说明二维码的优点,所以答案为C。
 
IV. Language studies
长难句分析:
1. Luckily, a solution was born in the form of the 2-D barcode.
句意为:幸运的是,一个解决方案诞生了,那就是二维条形码。Be born in the form of的意思是……的方式诞生
 
2. Looking like lots of small black and white squares in an area similar to the size of a stamp, the 2-D barcode can be seen everywhere - on magazines, buses, business cards - almost any object that users might need information about.
这句话的主干是the 2-D barcode can be seen everywhereLooking like…用作伴随状语,其逻辑主语是the 2-D barcode。句末的that…是定语从句修饰前面的先行词any objectthat代替先行词在从句中作介词about的宾语。句意为:二维条形码看上去像许多微小的黑白矩形图案嵌在邮票大小的区域里,人们到处都能看见它——在杂志上,公交车上,名片上——它几乎被应用于所有需要相关信息的物体上。
 
 
Model behavior (P6)
I. Pre-reading
What do you want to be in the future? A doctor? A lawyer? Or ...? Why?
 
II. Skimming
Look through the article and answer the following.
1. What did the author want to be? Why?
A model. She wanted to be famous and rich.
2. Was she signed by any model companies? Why?
No, she wasn't because she is too short.
 
III. Scanning
Read the article again and choose the best answer:
Choose the best answer:
1. What’s the main reason why the author wanted to be a model?
A. She won a national contest.
B. She wanted to get reputation and wealth.
C. She was urged by some modeling agencies.
D. She had full potential to be a successful model.
2. What’s the author’s parents’ attitude toward her dream?
A. Encouraging.              B. Doubtful.
C. Worried.                D. Enthusiastic.
3. What was it that made the author end her attempts to become a model?
A. Her parents were strongly against it.
B. She realized that it was impossible for her.
C. Even a local modeling agency turned her down.
D. She realized that she didn’t actually love the idea of modeling.
4. What did the author learn from her experience of struggling to be a model?
A. Where there’s a will there’s a way.
B. Being a model is not that easy.
C. We should have our own judgment and should not just follow others.
D. We might set unpractical goals but the experiences can help us grow.
 
Key:
1. B。从第一段的“my hopes of fame and fortune clouded all judgment…”可以得此答案。Reputation,名声;wealth,财富。
2. B。从第一段的“… I begged my parents to let me go”以及“My parents only agreed after hours and hours of me begging”可见,作者的父母并不是十分支持她要当模特的梦想。
3. B。从第四段的“The final straw came in July…”可知,正是这次去纽约试镜遭受的打击让作者彻底放弃了当模特的想法。
4. D。最后一段里,作者说她那时并不是真的喜欢当模特,只是喜欢那种当模特的感觉。当时她想要自己成为一个特别的人,下定决心要完成一个不可能的目标。所以这次经历以后,她变得更加坚强。
 
IV. Post-reading
Match the following with a proper word or phrase taken from the article.
1. make more attractive by adding ornament, color, etc. ______
2. be low in spirits _________
3. be engaged by a written agreement ______
4. bar from attention or consideration   _________
5. make (someone) agree or realize the truth or validity of something ________
6. make less visible or unclear ______
 
Key: 1. grace      2. get depressed       3. sign 4. push aside     5. convince 6. cloud
 
Translate the following with a proper word or phrase above.
1. 你的到来使我们的台面增添了光彩。
2. 我们无法使他明白自己错了。
3. 听了她的经历,泪水模糊了我的双眼。
4. 跟他合作, 丢弃负面的思想。
5. 我的建议是不要签这份合同。
6. 她自从与男朋友断绝关系以来一直情绪消沉。
 
Key:
1. You grace our table with your presence.
2. We could not convince him that he was wrong.
3. Hearing her story, tears clouded my eyes.
4. Cooperate with him and push aside the negative thoughts.
5. My advice would be not to sign the contract.
6. She's been depressed since the break with her boy-friend.
 
Oral practice:
Ø Do you have a dream?
Ø Do you think it is practical?
Ø What will you do to make it?
 
 
 

Most Popular

 

 
热点翻译


 

标题
内容
关闭
内容
联系我们   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号