Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语学习 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
信息
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
高中   初中
小学   画刊
教案 课件 试题考试指导
高中    高一    高二    高三     |     初中    初一    初二    初三     |     小学         |     画刊    
初二教案 第665期
发布时间:2019-08-19

第1/665期初一教案
赵淑娜

Better tourism for all (P2)

I. Pre-reading
Do you like traveling? Where have you been? Which place do you like best? Why? How would you rate the places you've been to?

II. While Reading
Choose the answer:
1. Qiao Family Grand Courtyard used to be a _____ tourist site before the inspection.
A. 3A-rated   B. 4A-rated
C. 5A-rated   D. 6A-rated
                         
2. According to the story, tourist sites may lose their rating if _____.
a. there are safety problems
b. the tourist sites are not big enough
c. it is not convenient to travel to the sites
d. tourists give poor reviews after visiting
A. abc B. abd  C. acd D. bcd

3. The last two paragraphs are mainly about _____.
A. the MCT’s suggestions for Qiao Family Grand Courtyard
B. common problems many tourist sites face
C. how the MCT rated Qiao Family Grand Courtyard
D. why Qiao Family Grand Courtyard lost its 5A rating

4. What do we know from the story?
A. More tourist sites will lose their 5A ratings in the future.
B. The standards for a 5A rating are higher than before.
C. Service center quality is included in the rating.
D. The MCT didn’t rate tourist sites very strictly before.

III. Words in use
用所给词的适当形式填空。
1. Most of us feel happy when we’re ___________ (travel).
2. Qiao Family Grand Courtyard _____(lost) its 5A rating because of its high fees and low-quality service center.
3. China has a way to rate _____ (tour) sites.

IV. Post-reading
What should we do to keep tourist sites clean when we travel?
Can you give tourists some advice for when they travel? What would you like to tell them?

 


Learn the life story of Pablo Picasso (P4)

I. Pre-reading
Do you like these paintings? Who is your favorite artist? What can you see in the paintings below?

II. While reading
Choose the answer:
1. Picasso is famous for his _____.
A. art
B. writing style
C. life experiences
D. exhibitions

2. What do we know about Picasso?
A. His father was also a famous painter.
B. He liked to try out new ideas in his paintings.
C. He began to learn painting when he was 13.
D. He liked to paint different things in the same style.

3. In his Cubist period, Picasso _____.
A. used x-rays to see inside of things
B. painted things from many different angles
C. was not liked by other artists
D. painted bottles in many different sizes and shapes

4. What do we know from the story?
A. Picasso’s painting style has influenced many artists.
B. Picasso’s paintings are easy to understand.
C. People now see Picasso’s paintings in a new way.
D. The author likes Picasso’s paintings a lot.

III. Words in use
  根据文章内容补全句子。
1. Picasso (1881-1973) was one of ________ artists of the 20th century.
2. He liked to _____new ideas.
3. People say he helped us see the world ____________. 

IV. Post-reading
1. What do you want to be when you grow up?
2. What will you do to make your dream come true?

 

 

Super storms hit China’s coasts (P6)
I. Pre-reading
1. Have you heard about super-typhoon Lekima?
2. Do you know why Lekima landed in Zhejiang and Shandong instead of Shanxi?

II. While reading
Answer the following questions:
1. How many people lost their lives during super-typhoon Lekima?
   ________________________

2. How fast can a super-typhoon move?
   ________________________

3. What is Paragraph 4 mainly about?
   ________________________

4. Why do typhoons form most often in late summer?
   ________________________

5. Why do storms lose most of their power after they hit land?
   ________________________  


III. Words in use
Fill in the blanks:
1. as fast as          2. more than
3. come from        4. in late summer

1. That’s why typhoons happen most often ________.
2. That’s nearly _________a high-speed train!
3. But where do these super storms _________?
4. The scary storm killed (杀死) ________50 people.

IV. Post-reading
Would you like to live near the sea ? Why or why not ?
How should we prepare for big storms?

 

参考答案及解析
【P3】
II. 1. C。由第二段第二句Qiao Family Grand Courtyard... lost its 5A rating after the inspection, Xinhua reported.可知,乔家大院被摘去了5A级,题干询问used to be 即过去的星级,所以选C。
2. C。根据The rating is decided according to their transportation quality, safety, scenery, and tourists’ reviews. 的关键词quality (质量), safety (安全), scenery (景色), and tourists’ reviews 判断出C为正确的答案。
3. D。本题问的是最后两段的主要内容,这两段都在讲乔家大院被取消5A的原因,所以正确答案是D。
4. C。这道题在原文中找不到直接的答案,所以需要通读全文并在理解的基础上去分析判断。通读后可知文章告诉读者,服务中心的质量是囊括在内的。

III. 1. traveling   2. lost   3. tourist

【P4-5】
II. 1. A。根据第二段第一句话Picasso (1881-1973) was one of the most famous artists of the 20th century. 可知,毕加索是著名的艺术家。
2. B。 由第四段特别是最后一句可以得出正确答案。He could draw and paint just about anything, and in any style. He liked to try out new ideas. 本题也可以通过排除法进行选择。通过阅读,A说的是毕加索的父亲。而CD都与文章内容不符。
3. B。根据第五段的倒数第二句话可知。Cubism is when an artist paints things, like a bottle, from many different angles all in the same picture.
4. A。通过阅读最后一段可知正确答案为A。This new way of painting surprised the art world in the 20th century. Picasso has become an idol to many artists nowadays. People say he helped us see the world in new ways.

III. 1. the most famous   2. try out   3.  in new ways


【P6】
II. 1. More than 50.
由第一段The scary storm killed (杀死) more than 50 people 可知本题的答案是More than 50。
2.It can move at a speed of 65 meters per second or higher.
由第三段第一句话A super-typhoon is a typhoon that has wind speeds of 65 meters per (每) second or higher可知。
3. It is mainly about how a typhoon forms.
阅读第四段,根据关键词come from, starts with, get their power (威力) from , lowers the air pressure, causes air nearby to quickly rotate 可以总结出答案。
4.Because the weather in late summer is the hottest and there is more warm seawater.
阅读第四段和第五段可以总结出答案。
5. Because there is no seawater for them to take in.
阅读最后一段的后半句However, these storms will lose most of their power after they hit land, because there is no seawater for them to take in. 便可得出答案。

III. 1. in late summer   2. as fast as   3. come from  4. more than


Most Popular

 

 
热点翻译


 

标题
内容
关闭
内容
联系我们   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号