Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语学习 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
信息
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
高中   初中
小学   画刊
教案 课件 试题考试指导
高中    高一    高二    高三     |     初中    初一    初二    初三     |     小学         |     画刊    
初二教案 第747期(1)
发布时间:2021-09-13

本期配套教案共2页:  1  2

3/747期初二课件

作者:李玉华

Leaving the plug behind (P6)

Warm up

What will we do if your cell phone or laptop runs out of electricity? 

What do you use to charge them? 

Plugs, wires and sockets.

 

Predict

What does the title mean?

How can we charge cell phones and laptops without plugs?

Leaving the plug behind

 

fast-reading

What is this passage about?

It’s about a room where lamps, fans and phones can be charged without wires.

 

Careful- reading

1. the same as 与……相同

The science behind this is the same as today’s wireless chargers.

这背后的科学原理和如今的无线充电器相同。

2. if 如果,主句是一般将来时态,从句是一般现在时态。

If your phone is too far away, it will not receive power.

如果电话太远,它就接收不到电。

 

1. Why can phones start charging in the room without wires?

A. Because they can borrow power from other phones.

B. Because they have wires inside themselves.

C. Because they can draw current from the air.

D. Because phones have their own magnetic fields.

 

2. How is the new technology better than today’s?

A. Older people can use the wireless charger.

B. It can save more power.

C. The area for charging is bigger.

D. It uses fewer metal coils.

 

3. According to Paragraph 4, what do “butterflies” refer to?

A. rooms        B. current

C. nets           D. magnetic fields

 

4. How might this technology improve people’s lives in the future?

a. Patients won’t need to go to a hospital.

b. There will be no wires at home.

c. People won’t need to plug in their computers.

d. Machines will never stop working.

A. abc              B. abd     

C. acd                   D. bcd

 

5. What’s the writer’s attitude toward this new technology?

A. Doubtful.

B. Excited.

C. Sure.

D. Hopeful.

 

Post reading

Make a summary of the passage

It’s about a room some scientists built, where lamps, fans and phones can be charged without wires. The new technology is better today’s technology and will open new possibilities for future homes.

 

Discussion:

What do you think of the new technology?

 

Words in use

Completion.

Complete the sentences with the words in the box.

without, below, confidence, product, safe

1. The temperature dropped _____ 0 yesterday.

2. Their last success gave them much _______.

3. The water is ____ to drink.

4. The boy went away ____ saying goodbye.

5. The ____ is sold both at home and overseas.

 

Completion.

Complete the sentences according to the meaning.

1. The old lady _____ (收到) a letter from Ireland yesterday.

2. A new ____(医疗的) team will be sent here.

3. The ____ (病人) are well treated in this hospital.

4. Well ____ (测试) your English before deciding which class to put you in.

5. No one knows what will happen in the ____.

 

Language in use

1. ________ (这并不意味着) he is always right.

2. Reading in the sun _________(有害的) our eyes.

3. Working with him____ (就像) playing with fire.

4. Tom wants to read ________________ (尽可能多读书) when he has free time.

 

Translation

1. 这个女孩和她弟弟上同一所学校。(the same as)

2. 如果明天下雨,我们就待在家里看电视。( if )

3. 这就是为什么我们决定留下来的原因。(Thats why)

 

参考答案:

Careful- reading

1. 问题是为什么电话在没有电线的情况下在房间开始充电,细节理解题。

从第二段可知,科学家们建造了一间18立方米的房间。电灯、电扇和电话能够吸引空气中的电流,因此他们可以在房间的任意地方充电,故答案为C

2. 问题是新技术在什么方面领先于现在的技术,推断题。

从第二段可知,科学家们可以在房间的任意地方充电。第三段可知,现在技术的局限是:如果电话太远,则接受不到电流,故答案为C

3. 问题是第四段的“butterflies”指代什么 ,需要根据上下文推断。

从第四段可知,科学家认为:吸引空气中的电好似用网捕捉蝴蝶。技巧是使房间有尽量多的蝴蝶。这就是他们在房间装磁场的原因。而装磁场也是为了得到更多的电。故答案为B

4. 由第五段可知,人们不用担心插头问题,机器人不会耗尽电量而关机,医疗设备不担心断电问题,故答案为D

5. 由附加部分可知,人们对新技术有着种种顾虑,但测试表明新技术是安全的,研究者们充满信心和希望,故答案为D

 

Words in use

1. below  2. confidence  3. safe  4. without   5. product

1. received 2. medical    3. patients  4. test   5. future

 

Language in use

1. It doesn't mean   2. is harmful for   3. is like   4. as many books as possible

 

Translation 

1. The girl goes to the same school as her younger brother.

2. If it rains tomorrow, we will stay at home and watch TV.

3. If it rains tomorrow, we will stay at home and watch TV.

 

 

本期配套教案共2页:  1  2

Most Popular

 

 
热点翻译


 

标题
内容
关闭
内容
联系我们   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号