Hi,
订阅
报纸
纸质报纸 电子报纸
手机订阅 微商城
英语
学习
双语学习 热点翻译 英语视频
实用口语 报纸听力 欧美金曲
教育
信息
最新动态 活动预告
备课资源 语言文化
演讲
比赛
精彩演讲
活动动态
用报
专区
高中   初中
小学   画刊
教案 课件 试题考试指导
高中    高一    高二    高三     |     初中    初一    初二    初三     |     小学         |     画刊    
初一教案 第747期
发布时间:2021-09-14

3/747期初一课件

作者:徐莉莉

 

Palace monsters come to life (P4)

 

I. Warm up

Have you been to the Forbidden City?

What do you like best about it?

 

 

II. Pre-reading

come to life

v. be born or come into existence苏醒过来

All these flowers come to life when the rains

come.

 

What?  Come to life?  What is happening?

 

 

III. While reading

1. Who does Li Xiaoyu begin her adventure with in the cartoon?

 

What do you know about the cartoon?

 

 

2. When did the cartoon come out?

3. How did Chang Yi learn about stories of monsters in the Forbidden City?

 

4. Why did Chang Yi start writing books?

 

IV. Post reading

What animals can you find in the Forbidden City?

 

V. Words in use

       根据文章内容及提示完成下列句子。

1. Xiaoyu ,an 11-year old primary student, can _____ (明白) their languages.

2. Soon, she ____ (加入) them on adventure (冒险).

3. The cartoon came out in ____ (七月).

4.Some people love ______ (日本的) monsters, but many of these monsters came from China.

5. I hope with my books, children will find _____ (快乐) by relating the statues with their stories. 

 

根据句意选择合适的短语填空。

 well-known     was born     find out         grew up       make a change

1. Interested in these monsters, she kept reading to _____ _____ more about then in ancient books. 

2. As she ____ _____, she found that many Chinese people know more about monsters from European and American movies and TV program.

3. Chinese monsters are less _________.

4. Chang decided to _____ ____ _____ by writing books.

5. The monsters in the Forbidden City series _____ ____.

 

IV. Post-reading

After Sept 20, we can visit the Universal Beijing Resort.

Work in pairs. Design your trip to the park.

 

 

参考答案:

III. While reading

1. The animal and monster statues in the Forbidden City.

2. In July.

3. She heard about stories from older people.

She also read ancient books.

4. To let us know about Chinese monsters.

 

V. 1. understand  

2. joined

3. July

4. Japanese

5. pleasure

 

  1. find out
  2. grew up
  3. well-known
  4. make a change

5.  was born

 

 

 

Scope the Sun Closely (P6)

 

I. Pre-reading

Predict (预测):

Read the title and guess what the new is about.

 

Scope

vt.

Look carefully;

vt.仔细看

 

预测该篇文章可能包含什么内容,可以从文章标题的关键词出发进行预测,也可以从自己的问题出发去预测文章内容

II. While reading

1. What scopes the sun closely?

 

2. Why can the satellite watch the sun’s activity without stopping?

A. Because it has the best solar space telescope.

B. Because one of its sides always faces the sun.

C. Because solar storms won’t affect it.

D. Because the sun is active and bright.

 

3. What is the last paragraph about?

A. Why solar storms can make phones stop working.

B. How scientists will stop solar storms.

C. What the weather is like on the sun.

D. How these photos can help scientists.

 

face 英 [feɪs]   美 [feɪs]

 v.面对;面向;正对  

e.g. Most of the rooms face the sea.

多数房间朝海。

 

 

deeply英 [ˈdiːpli]   美 [ˈdiːpli]  adv.深深地;非常;很;极其;

(与某些动词连用)深刻地

e.g. He loved his brother deeply.

他深爱自己的弟弟。

 

4. What does the phrase “take steps” in the last sentence mean?

A. do something       B. walk outside

C. come up                D. stay home

 

III. Post-reading

China’s Fengyun 3E satellite _____  its first photos of the sun.

One of the satellite’s sides _____ the sun all the time.

China  ____ the satellite Fengyun 3E _____ space on July 5.

Clear pictures of the sun can help scientists study it more ______.

For example, scientists can better study solar storms.

 

Read the passage quickly again and find out three key phrases to help you retell the story

 

IV. Words in use

Complete the sentences with the phrases in the box.

be like      look like      on earth    

 in great danger       without stopping

1. – What does the sun _____?

    – It’s big and bright.

2. An astronaut would be ___ ____ _____  if he or she was on the moon during a solar storm.

3. Solar storms may affect weather ____ ____.

4. The pictures are very clear. They ___ ____ a CT scan for a body check of the sun .

5. It can watch the sun’s activity ______ ____.

 

 

参考答案:

II. While reading

2. B。解析:根据文章第三段第二句可知卫星有一面一直朝向太阳,所以可以一直观测太阳。

3. D。解析:根据文章最后一段的第一句可知。

4. A。解析:根据文章最后一段可知,研究太阳可以给我们提供应对太阳活动的依据,所以take steps的意思应该是采取措施。

 

III. 1. took

2. faces

3. sent into

4. deeply

 

IV.

1. look like

2. in great danger

3. on earth

4. are like

5. without stopping

 


Most Popular

 

 
热点翻译


 

标题
内容
关闭
内容
联系我们   |    诚聘英才   |   演讲比赛   |   关于我们   |   手机访问
英文二十一世纪(北京)教育传媒发展中心版权所有,未经书面授权,禁止转载或建立镜像。
主办单位:中国日报社 Copyright by 21st Century English Education Media All Rights Reserved 版权所有 复制必究
网站信息网络传播视听节目许可证0108263   京ICP备13028878号-12   京公网安备 11010502033664号